Cozy Attic

 

Στο χώρο της σοφίτας δημιουργούνται δύο κύριοι χώροι σε ανοιχτή κάτοψη. Ο ένας περιλαμβάνει το καθιστικό, την κουζίνα, το γραφείο με τη βιβλιοθήκη του και WC. Στο δεύτερο χώρο βρίσκονται το υπνοδωμάτιο με ιματιοθήκη. Οι δύο κύριοι χώροι ενώνονται και ταυτόχρονα χωρίζονται από ένα διάτρητο διαχωριστικό, η διαφάνεια του οποίου προσαρμόζεται στις οικογενειακές ανάγκες για ιδιωτικότητα ή κοινωνική επαφή.
Το κεντρικό φωτιστικό δεσπόζει πάνω από τον χώρο του σαλονιού, ενώ κρυφός φωτισμός αναδεικνύει τις σχεδιαστικές λεπτομέριες του μπαρ, προσδίδοντας απλότητα και ισορροπία σε όλους τους χώρους και περισσότερη έμφαση στην κομψότητα των αντικειμένων.
Στην περίμετρο του καθιστικού, η βιβλιοθήκη δημιουργείται ως συνέχεια της ξύλινης διαδοκίδωσης της στέγης, με φωτισμό σε κάθε εσοχή της, προσφέροντας έμμεσο φωτισμό. Η σοφίτα ενοποιείται με το υπάρχον διαμέρισμα με νέα σκάλα με μεταλλικό βαθμοφόρο και πατήματα από συμπαγή ξυλεία δρυός.
Σε όλους τους χώρους, επιθυμία ήταν να υπάρχει διακριτικός και ζεστός φωτισμός, αλλά παράλληλα και λειτουργικός, ο οποίος να εστιάζει την προσοχή στις διαφορετικές χρήσεις που δημιουργήθηκαν, αναδεικνύοντας τα ποικίλα αντικείμενα και υλικά.
Μέσω του φωτισμού αναδεικνύονται οι λιτές γραμμές και η καθαρότητα του σχεδιασμού, δημιουργώντας ένα ζεστό και ευχάριστο ύφος.
Σε όλους τους χώρους έχουν χρησιμοποιηθεί φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες φωτοδιόδων τελευταίας τεχνολογίας και ταινίες LED, που εξασφαλίζουν την ιδανική θερμοκρασία χρώματος και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας με χαμηλή κατανάλωση.
Ολόκληρη η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί με "έξυπνο" τροπο (smart home) ώστε ο ιδιοκτήτης να είναι σε θέση να ελέγχει φωτισμό, κλιματισμό και θέρμανση είτε απομακρυσμένα, είτε με την χρήση σεναρίων.
-

-

-

-

-

-
.
-

-